Home > Inwoners > Aardbevingen en versterken > Waar kan ik terecht?

Waar kan ik terecht?

Wij proberen u zo goed mogelijk door te verwijzen naar de organisatie die u het beste kan helpen. Mist u een organisatie in de lijst, die ook van nut kan zijn voor inwoners? Laat het weten via versterken@eemsmond.nl en wij nemen deze op in de lijst.

Wilt u schade melden?

Bij de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade kunt u terecht om uw aardbevingsschade te melden. Ga direct naar het online schadeformulier.

  • telefoonnummer voor (vragen over) schademeldingen: 0800 4444 111 (gratis), bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur, 7 dagen per week.
  • bezoekadres: Techniekweg 1, 9601 MD Hoogezand
  • postadres: antwoordnummer 3061, 8000 WB Zwolle

Heeft u vragen over inspectie en versterking?

Bij het versterkingspunt Eemsmond werken bewonersbegeleiders van de NCG. Zij beantwoorden graag uw vragen en bieden begeleiding tijdens het proces. 

  • e-mail: info@versterkingspunteemsmond.nl
  • telefoonnummer: 088 - 041 44 68 (voor het maken van een afspraak)
  • bezoekadres: Hoofdstraat-Oost 24 in Uithuizen (voormalig notariskantoor)

Kijk voor de actuele bezoektijden op de website van de NCG.


Is er meer aan de hand dan alleen schade?

Vangnet voor Bijzondere Situaties

Soms spelen er allerlei extra problemen spelen die door de compensatieregelingen onvoldoende worden opgelost. Het gaat dan vaak om een stapeling van problemen: medische, psychische en/of sociale problemen, soms ook economische problemen, waardoor de schade aan het huis de druppel is die de emmer doet overlopen.

Daarom is er het Vangnet voor Bijzondere Situaties als gevolg van aardbevingen in Groningen. Kijk op op de website van Vangnet voor Bijzondere Situaties voor meer informatie.
 

Stut-en-Steun

Loopt u tegen (persoonlijke) problemen aan vanwege de gaswinning? Stut-en-Steun biedt gratis onafhankelijke ondersteuning. U kunt bij Stut-en-Steun terecht met al uw vragen rondom schadeafhandeling en het inspecteren en versterken van uw huis en de verschillende regelingen. Zowel huurders als woningeigenaren kunnen er terecht. Stut-en-Steun is een initiatief van de Groninger Bodembeweging en het Groninger Gasberaad.

U kunt Stut-en-Steun elke dag van 09.00 uur tot 17.00 uur bellen op 050 – 211 20 44. Mailen kan ook: welkom@stutensteun.nl. Kijk voor meer informatie op de website van Stut-en-Steun 


Platform Kerk en Aardbeving

Platform van kerken in en rondom het aardbevingsgebied. U kunt hier terecht voor een luisterend oor. Contact opnemen via de website van Kerk en Aardbeving.


Mensenwerk Hogeland

Voor vragen over welzijn, voor individueleondersteuning, maatschappelijk werk en voor jeugd en jongeren. Menenwerk Hogeland heeft inloopspreekuren in Bedum, Uithuizen, Winsum en Leens. Bel voor informatie 0595 - 745 090 of mail naar info@mensenwerkhogeland.nl


’s Avonds of in het weekend

Heeft u buiten kantoortijden behoefte aan een luisterend oor? Bel met de landelijke luisterlijn van Sensoor via 050 - 525 0000.
 

Heeft u een klacht over de afhandeling van uw schade?


De Onafhankelijke Raadsman
 

De Onafhankelijke Raadsman is het meldpunt voor klachten over de afhandeling van uw schadeclaim door NAM of CVW. De Onafhankelijke Raadsman bekijkt individuele klachten en probeert waar mogelijk te bemiddelen.

Op de website van de Onafhankelijke Raadsman kunt u lezen of u in aanmerking kunt komen voor zijn diensten.


Technische Commissie Bodembeweging (TCBB)

Bent u het niet eens met de afhandeling van uw schadeclaim? Dan kunt u bij de onafhankelijke TCBB terecht. Deze onderzoekt of de schade aan uw pand is ontstaan door de gaswinning. Voor meer informatie kunt u bellen naarL 088 - 042 5718 of kijken op de website van de Technische Commissie Bodembeweging.


Bent u ondernemer?

De ondernemersadviseur (NCG)

Heeft u als ondernemer schade van de aardbevingen? De ondernemersadviseur van de NCG denkt graag met u mee.

Economic Board Groningen

Heeft u als ondernemer subsidie of advies nodig om uw plannen waar te maken? Het EBG kan u hiermee verder helpen.