Home > Inwoners > Contact > Verloren of gevonden voorwerp melden

Verloren of gevonden voorwerp melden

Als u iets vindt of verliest, dan kunt u dit melden bij de gemeente. Een gevonden voorwerp moet u verplicht melden.

Voorwerp melden

Als u buiten een voorwerp heeft gevonden of verloren, dan kunt u dit op de volgende manieren bij ons melden:

In alle gevallen worden de gegevens bij ons geregistreerd.

Gevonden voorwerp thuis bewaren of inleveren

Gevonden voorwerpen met een dagwaarde tot € 450,00 mag u thuis bewaren of inleveren bij de gemeente. Voorwerpen met een dagwaarde van € 450,00 of meer moet u afgeven bij de gemeente.

Gevonden paspoorten, rijbewijzen of andere identiteitsbewijzen moeten altijd bij de gemeente ingeleverd worden. Grotere gevonden voorwerpen zoals een fiets die u niet zelf wilt bewaren kan de gemeente bij u ophalen. We maken dan met u een afspraak om het op te halen.

Gevonden voorwerp houden

Als na een jaar blijkt dat niemand zich meldt voor het door u gevonden voorwerp, dan mag u het houden.