Home > Inwoners > Persoonlijke documenten > Verklaring omtrent gedrag (VOG)

Verklaring omtrent gedrag (VOG)

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) wordt ook wel een bewijs van goed gedrag genoemd. Om een baan te kunnen krijgen is het in veel gevallen nodig om een VOG te kunnen overleggen. Een aanvraag voor een VOG start u samen met degene die er om vraagt, zoals bijvoorbeeld een werkgever.

VOG aanvragen

U vraagt een VOG aan in de gemeente waar u staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP). U kunt een VOG via de website van Dienst Justis aanvragen of met een papieren formulier aan de balie van het gemeentehuis. Van Dienst Justis ontvangt u binnen 2 tot 4 weken de VOG of een afwijzing per post thuis. Soms kunt u om een spoedprocedure vragen. Dit duurt 10 werkdagen.

Online regelen

1. Uw werkgever logt in met eHerkenning bij Dienst Justis en vult daar uw gegevens in.
  2. U ontvangt daarna per e-mail een link.
  3. Log via de link in met DigiD en ga verder met de aanvraag.
  4. U betaalt € 33,85 aan kosten via iDEAL.

Aanvraag aan de balie

1. Print het aanvraagformulier (pdf 267KB) uit van Dienst Justis.
  2. Vul het formulier samen met uw werkgever in.
  3. Geef het formulier af aan de balie van het gemeentehuis
    (dit kan tijdens openingstijden en alleen met een geldig legitimatiebewijs)
  4. U betaalt € 41,35 aan kosten contant of per pin.