Home > Inwoners > Persoonlijke documenten > Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP)

Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP)

logo DigiD, naar de website van DigiDEen uittreksel BRP is een officiele verklaring met daarop uw persoonsgegevens. U vraagt het aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen.

Uittreksel BRP aanvragen →

Uittreksel BRP aanvragen

U kunt een uittreksel BRP direct aanvragen door in te loggen met DigiD.  U kunt ook met een geldig legitimatiebewijs langs komen bij de balie in het gemeentehuis. Dit kan tijdens openingstijden.

U kunt een uittreksel aanvragen voor:

• Uzelf
  • Uw kind dat jonger is dan 16 jaar en op hetzelfde adres woont als u
  • Iemand die u gemachtigd heeft

Prijs van een uittreksel BRP

Een uittreksel BRP kost € 6,55.

Soorten uittreksels

U kunt verschillende soorten uittreksels aanvragen afhankelijk van uw situatie. Op een uittreksel BRP staan altijd:

• Voornaam
  • Achternaam
  • Geboortedatum
  • Adres
  • Woonplaats

Soorten uittreksels zijn:

• bewijs van inschrijving
  • bewijs van uitschrijving
  • bewijs van ongehuwdheid
  • bewijs van Nederlanderschap

Bewijs van in leven zijn en attestatie de vita

Een bewijs van in leven zijn en een attestatie de vita zijn speciale uittreksels. Dit bewijs kan nodig zijn voor een uitkering van een pensioenfonds of een verzekeringsmaatschappij. De verschillen zijn:

soort uittreksel waar geldig hoe aanvragen prijs 2018
bewijs van in leven zijn alleen in Nederland via DigiD of in persoon € 6,55
attestatie de vita in Nederland en in het buitenland alleen in persoon € 13,20

Wanneer u kunt aantonen dat u een bewijs van in leven zijn nodig heeft voor een pensioenfonds dan is het uittreksel gratis.