Home > Inwoners > Belastingen > Reclamebelasting voor ondernemers

Reclamebelasting voor ondernemers

Reclamebelasting is een belasting op openbare aankondigingen welke zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. Voorbeelden hiervan zijn schriftelijke aankondigingen, foto's, tekeningen, logo's, stickers, gevelreclame, lichtbakken en uithangborden. In de gemeente Eemsmond betalen ondernemers binnen het postcodegebied 9981 (Uithuizen) reclamebelasting.

Betaling

U betaalt de reclamebelasting via het aanslag-/beschikkingsbiljet welke medio eind februari van ieder belastingjaar aan u toegezonden wordt. U kunt uw aanslag-beschikkingsbiljet ook online raadplegen.

Doel van reclamebelasting

Met de gelden die door reclamebelasting worden opgebracht wordt een ondernemingsfonds gevoed. Hieruit kunnen promotionele acties worden georganiseerd en bekostigd. De gelden komen ten goede aan alle ondernemers in het betreffende gebied. U kunt hierbij denken aan de Sinterklaasintocht, kerstversiering, onderhoud en overige initiatieven voor een levendig en bruisend ondernemersklimaat in het postcodegebied 9981 (Uithuizen).

Kosten

Reclamebelasting is een tijdvakbelasting wat betekent dat deze per maand wordt berekend. Bij beëindiging van de onderneming of een verhuizing uit het postcodegebied 9981 (Uithuizen) vindt er eventueel een vermindering plaats voor de resterende volledige maanden van het belastingjaar. U dient hiervoor wel de beëindiging van de onderneming of een verhuizing schriftelijk of per e-mail kenbaar te maken aan de gemeente Eemsmond. De contactgegevens van de gemeente vindt u onderaan de homepage van deze website. Voor de reclamebelasting gelden de volgende tarieven:

Categorie Tarief 2018 in €
detaillisten 350,00
overige belastingplichtigen 200,00

Links