Home > Inwoners > Nieuws > Woonveiliger | Maak het inbrekers niet te makkelijk

Woonveiliger | Maak het inbrekers niet te makkelijk (14-06-2018)

RSS
Dit item is verlopen op 01-09-2018.

Zorg voor een veilige woning, vooral als u weg bent. Een advies dat we u graag meegeven nu de zomervakantie voor de deur staat. Tips die we u nu alvast willen geven:

  • Gebruik goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen, (garage)deuren en lichtkoepels.
  • Sluit altijd alle ramen en deuren. En draai deuren op slot, ook als u even weggaat.
  • Gebruik uw buitenverlichting. Bijvoorbeeld op schemerschakelaar of bewegingssensor.
  • Plaats waardevolle spullen uit het zicht.

Wat te doen bij een verdachte situatie?

Een verdachte situatie is een situatie die afwijkt van een normale situatie, waarbij er mogelijk sprake is van een misdrijf. Hierbij kunt u denken aan iemand die speurend rondloopt of meerdere malen dezelfde route loopt. Wellicht kijken personen bij huizen naar binnen, bellen ze aan, voelen ze aan deuren of ramen. U kunt de politie helpen door in zo'n situatie goed op een aantal zaken te letten. Dit zijn de locatie, het signalement van de persoon (leeftijd, lengte, bril/snor/baard, huidskleur, haardracht, tatoeages of andere opvallende kenmerken), een kenteken van een voertuig en de vluchtroute. In het geval van een verdachte situatie belt u 112.

Meer informatie

Wilt u meer weten over goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en deuren, kijk dan op www.politiekeurmerk.nl/bewoner. Ook kunt u via http://scan.woonveiliger.nl/ controleren hoe veilig uw woning is en ontdekken wat u kunt doen om uw woning veiliger te maken.