Home > Inwoners > Nieuws > Uitnodiging feestelijke opening nieuwe station Roodeschool

Uitnodiging feestelijke opening nieuwe station Roodeschool (04-01-2018)

Dit item is verlopen op 16-01-2018.

Op maandag 15 januari (van 15.30 tot 17.00 uur) is de feestelijke opening van het nieuwe station. De provincie Groningen, de gemeente Eemsmond en ProRail nodigen u van harte uit om dit met ons te komen vieren op het plein voor het nieuwe station, aan de Hooilandseweg in Roodeschool.

vanaf 15.30 uur           - welkom

16.00 - 16.30 uur        - officiële opening

17.00 uur                    - einde

Bij de officiële opening zijn Fleur Gräper-Koolwijk (gedeputeerde provincie Groningen), Jan Mulder (directeur Regio Noord-Oost van ProRail) en Marijke van Beek (burgemeester gemeente Eemsmond) aanwezig.

Het nieuwe station is onderdeel van de nieuwe spoorlijn van Roodeschool  naar de Eemshaven. Daarmee kunnen reizigers vanaf het voorjaar van 2018 vanuit Groningen rechtstreeks met de trein naar de Eemshaven. Op doordeweekse dagen in het laagseizoen gaat de trein drie keer per dag naar de Eemshaven en in het hoogseizoen vier keer per dag.

Samenwerking
Het project wordt gefinancierd en mogelijk gemaakt door: het Rijk, de provincie Groningen, AG EMS, ProRail, Arriva, Groningen Seaports, gemeente Eemsmond, Stadt Borkum, Landkreis Leer, EDR/Land Niedersachsen, de Kamer van Koophandel Noord en Interreg IV-A/ EFRO.