Home > Inwoners > Nieuws > Minimum inkomen? En uw eigen risico volledig verbruikt? Maak gebruik van de financiële tegemoetkoming in uw gemeente

Minimum inkomen? En uw eigen risico volledig verbruikt? Maak gebruik van de financiële tegemoetkoming in uw gemeente (14-06-2018)

Heeft u een inkomen tot en met 120 % van het minimum loon? En heeft u uw eigen risico voor zorg volledig verbruikt? Dan kunt u gebruik maken van de financiële tegemoetkoming ‘Compensatie eigen risico zorgkosten’. Hiermee kunt u een deel van het eigen risicobedrag terugkrijgen.

Voor het jaar 2018 is deze compensatie vastgesteld op € 265,00. U kunt de compensatie aanvragen via www.werkpleinability.nl. Dit is, indien van toepassing, ook mogelijk voor eerdere jaren. Hiervoor geldt de regeling 2016/2017 waarbij andere compensatiebedragen van toepassing zijn.

Team

Vragen over de CER regeling? Ondersteuning nodig bij uw aanvraag? Team Minimabeleid en Bijzondere Bijstand van Werkplein Ability helpt u graag verder! Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur. Ook is er  1e dinsdag van de maand van 13.30 uur tot 15.30 uur een inloopmoment in het gemeentehuis van Eemsmond in Uithuizen (Hoofdstraat West 1)

Meer info over de CER en andere minimaregelingen op www.werkpleinability.nl