Home > Inwoners > Nieuws > Kom luisteren naar de geschiedenis van bevrijding Eemsmond 1945

Kom luisteren naar de geschiedenis van bevrijding Eemsmond 1945 (20-04-2017)

RSS
Dit item is verlopen op 04-05-2017.

De Groninger oorlogshistoricus Joël Stoppels geeft op woensdagavond 3 mei in de Mariakerk in Uithuizermeeden een lezing over de bevrijding in 1945. Waar mogelijk gaat hij in op specifieke gebeurtenissen tijdens de strijd in het Eemsmondgebied. De lezing, georganiseerd door loopgroep Eemsmond Runners uit Uithuizermeeden, begint om half acht.

Stoppels is inmiddels landelijk bekend om zijn kennis van geallieerde operaties tijdens de Tweede Wereldoorlog. Eemsmond Runners uit Uithuizermeeden is al jaren begaan met vrede en vrijheid. 'Wij willen mensen er bewust van maken dat de vrijheid die wij hier hebben niet vanzelfsprekend is', aldus Gerben Feenstra, een van de organisatoren. 'De lezing van 3 mei is bovendien een voorspel op de zogenaamde bevrijdingsvuurestafette die leden van ons op 5 mei zullen lopen.'

In de karakteristieke Mariakerk heeft Eemsmond Runners een bijzondere locatie gevonden voor de lezing, schuin tegenover de algemene begraafplaats van Uithuizermeeden waarop zich vijf oorlogsgraven bevinden.

Mogelijk wordt een kleine bijdrage gevraagd om de lezing bij te wonen.