Home > Inwoners > Nieuws > Inventarisatie aansluiting snel internet buitengebied

Inventarisatie aansluiting snel internet buitengebied (07-06-2018)

Dit item is verlopen op 21-07-2018.

Bewoners van adressen waar binnen nu en 3 jaar geen zicht is op breedband internet ( zgn. witte adressen) kunnen tot 20 juli 2018 aangeven of ze mee willen doen aan de regeling Snel Internet Provincie Groningen. Als de helft van deze bewoners aangeeft mee te willen doen, dan kan de aanleg van snel internet beginnen. Ze krijgen dan een gratis aansluiting. Alle bewoners van deze witte adressen krijgen informatie over dit aanbod.

Controleer of u in aanmerking komt

Met de postcodecheck op www.snelinternetgroningen.nl kunt u zelf controleren of uw adres in aanmerking komt voor snel internet.

Als uit de postcodecheck blijkt dat uw adres niet binnen de regeling valt dan is er op uw adres al een internetverbinding met een downloadsnelheid van 30 Mbps beschikbaar, of de huidige aanbieders verwachten dit binnen 3 jaar te realiseren. Deze adressen worden 'grijze adressen’ genoemd. Bent u van mening dat uw adres onterecht een grijs adres is dan kunt u dat na de postcodecheck aangeven via www.bennietgrijs.nl.

Planning

Bij voldoende belangstelling kan de aansluiting nog in 2018 klaar zijn. Dit is een eenmalige kans om zonder aansluitkosten een snelle verbinding te leggen naar adressen waar dat voorheen niet mogelijk was. Laat deze kans niet lopen.

Samenwerking

De gemeenten, Provincie Groningen, Economic Board Groningen (EBG) en de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) hebben zich samen met inwonerscollectieven hard gemaakt om snel internet mogelijk te maken. In onze gemeente heeft de Stichting Glasvezel Eemsmond zich de afgelopen jaren met succes ingespannen voor snel internet in het buitengebied. Mede dankzij deze inspanningen kunnen we nu vooruitgang boeken.