Home > Inwoners > Nieuws > Hondenpoep op straat. Daar is geen excuus meer voor!

Hondenpoep op straat. Daar is geen excuus meer voor! (11-10-2018)

Gratis zakjes om hondenpoep op te ruimen zijn vanaf nu op meerdere plekken in de gemeente Eemsmond beschikbaar. Na een succesvolle proef in Uithuizen en Warffum is het aantal locaties waar zakjes en prullenbakken staan flink uitgebreid.

Twee jaar geleden besloot de gemeente hondenpoepzakjes te faciliteren om de overlast van drollen tegen te gaan. “De resultaten zijn bemoedigend, maar het moet nog beter”, zegt wethouder Harald Bouman. “Daarom bieden we niet alleen meer hondenpoepzakjes aan maar zetten we ook toezichthouders in. Die gaan eerst met mensen in gesprek. En we hopen dat ook onze inwoners hondenbezitters gaan aanspreken op gedrag. Als dat geen effect heeft worden er boetes uitgedeeld. Hondenpoep op stoepen, op straat en zelfs in speelweides is ergernis nummer 1. Dit moeten we stoppen.”

5 nieuwe locaties
In overleg met dorpsbelangenverenigingen en maaiers van de gemeente zijn 5 nieuwe locaties aangewezen voor hondenpoepzakjes en afvalbakken:

• -Het Gruin Lap tegenover de Albert van der Zielstraat in Zandeweer (1)
  • -De Zuster Kortestraat in Roodeschool (1)
  • -De Breedeweg in Kantens (1)
  • -De Streeksterweg in Usquert (1)
  • -De Bommelvijver in Uithuizermeeden (2)

Op de proeflocaties in het Boukemapark(3) en de haven in Uithuizen (1) blijven de zakjes en afvalbakken staan. Dat geldt ook voor de Zuiderweide (2) en de haven (1) in Warffum. In totaal zijn er verspreid over de gemeente nu 13 plekken waar gratis hondenpoepzakjes beschikbaar zijn.

“Het is ons menens”
In de Algemeen Plaatselijke Verordening is het verplicht gesteld om hondenpoep in de openbare ruimte op te ruimen. “Dat is een verantwoordelijkheid van de hondenbezitter. Met de zakjes en afvalbakken maken we het mensen nog makkelijker. Er is dus geen enkel excuus meer om drollen te laten liggen. Iedereen die dat wel doet loopt nu ook de kans om bekeurd te worden. Het is ons echt menens”, aldus Bouman.