Home > Inwoners > Nieuws > Eerste Klaverbladloop Zandeweer groot succes

Eerste Klaverbladloop Zandeweer groot succes (01-05-2018)

RSS
Dit item is verlopen op 31-05-2018.

Zaterdag 21 april was het eindelijk zover, de start van de eerste klaverbladloop in Zandeweer. De organisatie wist niet hoeveel mensen ze kon verwachten voor de eerste loop die in het teken stond van Adieu Eemsmond, welkom Het Hogeland. De blijdschap was groot toen bleek dat er maar liefst 250 mensen hebben meegelopen. De organisatie was op alles voorbereid, ook met het oog op het mooie weer. Er waren voldoende flesjes water om alle lopers te voorzien. De start van de 40km lopers was om zeven uur, de  animo voor die afstand was niet heel groot.

De tochten van 30 kilometer waren aanzienlijk meer in trek. En ook de afstanden 20 en 10 kilometer waren populair. De tocht draaide om één centraal punt: het ijspaleis van Zandeweer. Na iedere lus van 10 kilometer kwamen de lopers terug in Zandeweer waar ze zich tegoed konden doen aan soep en broodjes, snacks, koffie/thee of fris, of gewoon even weer tot rust konden komen. De meeste mensen waren verrast over de mooie tocht die langs vele mooie plekjes kwam van de gemeente. In Eppenhuizen werden de lopers getrakteerd op een optreden van een bluesband en konden ze het kerkje bezichtigen. In Zandeweer was eveneens een bezichtiging van een mooie kerkje mogelijk en werden lopers opgewacht door een folkbandje. In Doodstil had de buurtvereniging Springlevend een straattheater ingehuurd die de burg van Doodstil gebruikte als hun decor, de rode loper werd uitgelegd om de nieuwe gemeente Het Hogeland welkom te heten. 

De organisatie IJsvereniging is dan ook zeker tevreden over deze tocht en men denkt alweer aan volgend jaar om een tweede tocht te organiseren. De vereniging dankt alle vrijwilligers die zich hadden aangemeld, en de Gemeente Eemsmond.