Home > Inwoners > Nieuws > Een mooie Dierendag voor de zwerfdieren in Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond

Een mooie Dierendag voor de zwerfdieren in Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond (08-10-2018)

Dit item is verlopen op 31-10-2018.

De overeenkomst voor dierennoodhulp met BMWE is een feit. Vandaag werd op het gemeentehuis in Winsum door burgemeester Marijke van Beek namens de vier gemeenten en Joyce Schorren van de Dierenbescherming de officiële handtekening gezet. Deze samenwerking werd op passende wijze bezegeld, waarbij hond Maxima de eer had de officiële documenten aan te dragen voor de ondertekening.

Vanaf 1 januari 2019 gaan de vier gemeenten (BMWE) op in de nieuwe gemeente Het Hogeland en dient er vanuit één nieuwe organisatie invulling gegeven te worden aan dierennoodhulp. De Dierenbescherming heeft een pakket van producten opgesteld waarin de opvang van zwerfdieren, in het wild levende dieren en preventie is opgenomen. “Het is een mooie gedachte dat we met de Dierenbescherming een professionele en efficiënte uitvoering aan dierennoodhulp kunnen geven”, aldus burgemeester Marijke van Beek van de gemeente Eemsmond.

Zwerfdieren uit de gemeenten van Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond worden vanaf 2019 opgevangen en verzorgd in Dierenasiel Zuidwolde. Bij de uitvoering van deze overeenkomst werkt de Dierenbescherming samen met verschillende onderaannemers zoals Dierenambulance Groningen en de Fügelhelling.