Home > Inwoners > Nieuws > Besluiten over de bibliotheken en de bibliobus

Besluiten over de bibliotheken en de bibliobus (14-11-2014)

Dit item is verlopen op 21-11-2014.

Er zijn een aantal besluiten genomen over de bibliotheken en de bibliobus in de gemeente Eemsmond. Welke dat zijn, leest u in dit artikel. Tevens organiseert de gemeente op 20 november een informatiebijeenkomst in Roodeschool over een nieuw te ontwikkelen Afhaalpunt, dat in de plaats komt voor een bibliotheek.

Bibliotheek Uithuizermeeden

De bibliotheek in Uithuizermeeden blijft open (naast de bibliotheken in Uithuizen en Warffum).

Afhaalpunt in plaats van bibliobus

De bibliobus stopt per 1 januari 2015 in de gemeente Eemsmond. Samen met dorpsbelangen Roodeschool, Stichting het Dorpshuis, Steunstee, Biblionet en gemeente Eemsmond is er gezocht naar een alternatief voor de bibliobus. Voor inwoners van Roodeschool, Oudeschip en Oosteinde is er vanaf 1 januari 2015 een afhaalpunt voor boeken in het dorpshuis in Roodeschool.

Leden van de bibliotheek kunnen boeken en andere materialen reserveren via www.mijneigenbibliotheek.nl en deze ophalen en weer terugbrengen in het dorpshuis. Het afhaalpunt is 2 keer per week geopend en tijdens de openingsuren is er een vrijwilliger aanwezig om de leners te helpen met bijvoorbeeld de reserveringen.

Openingstijden afhaalpunt

• Dinsdag van 15.00 tot 16.00 uur;
  • Donderdag van 11.00 tot 12.00 uur.

Informatiebijeenkomst op 20 november

Graag informeren we u over de mogelijkheden van dit afhaalpunt tijdens een informatiebijeenkomst. Daarnaast is er ook een demonstratie over het downloaden van Ebooks via de bibliotheek. Neem dus uw e-reader mee als u die heeft.

• Locatie: dorpshuis Roodeschool;
  • Datum: 20 november, van 16.30 tot 20.00 uur;
  • Voor:  alle inwoners van Roodeschool, Oudeschip en Oosteinde.

Bibliotheek op school

In 2015 verandert het bibliotheekwerk op scholen. Men werkt aan een steviger samenwerking tussen bibliotheken en het onderwijs. Met de Bibliotheek op school werken bibliotheken en scholen samen aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid van kinderen. Het doel is om kinderen te stimuleren meer te lezen, zowel op school als thuis. Biblionet gaat in 2015 het project Bibliotheek op school opzetten in de gemeente Eemsmond.