Home > Inwoners > Nieuws > Aanvragen koninklijke onderscheiding (lintje)

Aanvragen koninklijke onderscheiding (lintje) (18-05-2017)

Elk jaar krijgt een aantal mensen een koninklijke onderscheiding, omdat ze iets bijzonders hebben gedaan. Het uitreiken van dit lintje gebeurt op basis van voordracht door anderen. In 2017 zijn in de gemeente Eemsmond tot nu toe vier onderscheidingen uitgereikt. Er zijn vast nog meer mensen in onze gemeente, die voor een koninklijke onderscheiding in aanmerking komen. Misschien weet u iemand.

Wanneer komt iemand in aanmerking voor een lintje?

Waar het om gaat, is dat iemand zich in meerdere opzichten, gedurende langere tijd verdienstelijk heeft gemaakt voor de samenleving. Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door het organiseren van allerlei evenementen voor de gemeenschap of door een actief lidmaatschap van een bestuur. Belangrijk is dat het onbetaalde activiteiten zijn en dat het minstens een periode van twintig jaar beslaat.

Onderscheidingen 2018

Kent u iemand voor wie u een lintje wilt aanvragen en voldoet diegene aan de hierboven beschreven vereisten? Neem dan contact op met het bestuurssecretariaat van de gemeente:
Jeanet Korringa (0595) 43 74 32 of via de mail j.korringa@eemsmond.nl
Rolien van Dam (0595) 43 75 97 of via de mail r.vandam@eemsmond.nl

Let op: als u iemand wilt voordragen voor de onderscheidingen in 2018 dan moet uw aanvraag uiterlijk 14 juli 2017 binnen zijn.