Home > Inwoners > Nieuws > Aannemer voor De Blink bekend

Aannemer voor De Blink bekend (01-11-2018)

RSS

Na een aanbestedingstraject heeft de gemeente Eemsmond aannemersbedrijf Hoornstra Aann.mij NV uit Nieuw-Buinen aangewezen om de werkzaamheden voor de reconstructie van de Blink in Uithuizen uit te voeren. Het project heeft als doel om het centrum van Uithuizen te versterken en weer aantrekkelijk te maken voor inwoners, ondernemers en bezoekers. Onderdeel daarvan is het terugbrengen van het water op De Blink.

Om inwoners en ondernemers over de plannen en de bijbehorende planning te informeren, gaat het bedrijf zich vestigen in een informatiepunt aan de Blink 9 in Uithuizen (boven de voormalige boekhandel Venema) - dit punt is iedere werkdag van 12.00 tot 13.00 uur geopend. Daarnaast worden er op gezette tijden informatieavonden gehouden en worden omwonenden ook via brieven geïnformeerd.

Werkzaamheden

De eerste werkzaamheden starten op maandag 12 november 2018 met fase 1. Deze fase omvat het aanpakken van de kruising Hoofdstraat Oost, Leeuwstraat en Oosterstraat en is eind dit jaar gereed. Enkele grote werkzaamheden hebben te maken met de aanleg van de haven in fase 3, het aanbrengen van de brug Blink in fase 6 en het aanbrengen van de brug De Snik in fase 8 - dit gebeurt in 2019. U wordt per fase geïnformeerd. Op blz. 2 van dit persbericht is de fasering in beeld gebracht.

Omleidingen

Voor sommige werkzaamheden zijn stremmingen en omleidingen van het verkeer noodzakelijk. Deze omleidingen worden toegelicht bij de inloopavonden en zijn binnenkort bovendien terug te vinden op de projectwebsite van de firma Hoornstra: www.deblinkuithuizen.nl.