Home > Inwoners > Nieuws

• Eerste deel ontmoetingsplaats De Strip en Roegte geopend

(14-08-2017)

Het eerste deel van ontmoetingsplaats De Strip en Roegte in het Boukemapark in Uithuizen is open voor publiek. Op De Strip zijn het klimtoestel, de tafeltennistafel, fitnesstoestellen, mandschommel en het draaitoestel klaar voor gebruik.

• Kantens en Stitswert eren verzetsmensen met Stolpersteine

(07-08-2017)

In Kantens en Stitswert zijn vanmorgen Stolpersteine gelegd, ter nagedachtenis aan verzetsmannen Marten Lijnema, Sako Huizinga, Hendrikus Wittebol en Eisse Ritsema. De struikelsteentjes liggen in de Langestraat en de Pastorieweg in Kantens en aan de Jacob Tibusherweg in Stitswert.

• N363 Roodeschool - Oosteinde

(01-08-2017)

In 2017 zal er groot onderhoud gepleegd worden aan de N363 tussen Uithuizermeeden en Oosteinde.

• Leden gezocht voor nieuwe BMWE cliëntenraad Werk & Inkomen

(20-07-2017)

De colleges van de BMWE-gemeenten hebben besloten om een nieuwe Cliëntenraad Werk & Inkomen op te richten. Gemeenten hebben de verplichting om cliënten nauw te betrekken bij het beleid op het gebied van de Participatiewet. De BMWE-gemeenten zijn daarom op zoek naar betrokken inwoners met een Partici-patiewet-uitkering of een WSW-indicatie, die in de toekomstige cliëntenraad zitting willen gaan nemen. Deze raad zal gevraagd en ongevraagd advies uit gaan brengen over het voorgenomen gemeentelijke beleid op het gebied van meedoen, werk en inkomen in de BMWE-gemeenten.

• Ontwerp herziening bestemmingsplan Uithuizen dorpscentrum

(13-07-2017)

Burgemeester en wethouders bereiden een herziening van het bestemmingsplan Uithuizen dorpscentrum voor. Het bestemmingsplan Uithuizen dorpscentrum heeft betrekking op het centrum van Uithuizen met daarin het winkelgebied en de nabije omgeving daarvan, inclusief de spoorzone met het bedrijvengebied.

• Inspraak beeldkwaliteitsplannen Uithuizen

(13-07-2017)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Eemsmond maken bekend dat nieuwe plannen in voorbereiding zijn voor de locaties:

1. voormalig City Theater Leeuwstraat-Uithuizen
    2. Departementsstraat/Hogelandsterweg-Uithuizen