Home > Inwoners > Nieuws

• Check uw dak met de Zonnekaart!

(22-06-2017)

Twijfelt u over zonnepanelen? Vanaf nu kunt u met behulp van de Zonnekaart van het Energieloket Groningen controleren of uw dak geschikt is. Het enige wat u hoeft te doen is naar het Energieloket van de gemeente Eemsmond  te gaan en uw postcode en huisnummer in te vullen. U krijgt direct het resultaat te zien!

• OV-Ambassadeur worden?

(22-06-2017)

Voor veel mensen is het reizen met het openbaar vervoer niet vanzelfsprekend. Ze ondervinden bijvoorbeeld problemen bij het gebruik van de ov-chipkaart, het opladen ervan en het gebruiken van de automaten. Iedereen met een hulpvraag kan terecht bij de ov-ambassadeurs. Zij geven voorlichting over het openbaar vervoer, de automaten op het station, de ov-chipkaart en antwoord op eventuele vragen. Ook kunnen zij als reismaatje meereizen met mensen die onzeker zijn in het openbaar vervoer.

• Nieuwe impuls voor Centrum Uithuizen

(15-06-2017)

Het centrum van Uithuizen gaat de komende jaren flink op de schop. Waarom eigenlijk en wat gaat er nu precies gebeuren? Of beter: met welke ingrepen maken wij Uithuizen klaar voor een duurzame toekomst?

• Gedeputeerde Staten neemt (ontwerp)besluiten voor windpark Oostpolderdijk

(15-06-2017)

Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen heeft een aantal (ontwerp)besluiten voor windpark Oostpolderdijk genomen. Dit betreft een:

• ontwerp omgevingsvergunning;
    • m.e.r. beoordelingsbesluit en;
    • ontwerp besluit Wet Natuurbescherming.

• Nieuw fietspad tussen Oosternieland en Zijldijk officieel geopend

(15-06-2017)

Het nieuwe fietspad tussen Oosternieland en Zijldijk wordt zaterdag 17 juni officieel geopend. De nieuwe route is korter en veiliger omdat fietsers nu nergens meer op de hoofdrijbaan hoeven te fietsen.

• Heeft u een taxushaag in de tuin? Help dan mee in de strijd tegen kanker

(15-06-2017)

Snoeiafval van de Taxushaag wordt gebruikt als grondstof voor chemotherapieën. De werkzame stof in de Taxus Baccata die daarvoor wordt gebruikt is Baccatine. Deze taxus komt in de wereld niet veel voor, maar in Nederland gelukkig wel. Heeft u er een in de tuin, dan is het nu de tijd om de haag te snoeien. Het wordt bijzonder gewaardeerd als u het zuivere afval van de taxus inlevert, voor verwerking tot een medicijn tegen kanker.

• Aanvragen koninklijke onderscheiding (lintje)

(18-05-2017)

Elk jaar krijgt een aantal mensen een koninklijke onderscheiding, omdat ze iets bijzonders hebben gedaan. Het uitreiken van dit lintje gebeurt op basis van voordracht door anderen. In 2017 zijn in de gemeente Eemsmond tot nu toe vier onderscheidingen uitgereikt. Er zijn vast nog meer mensen in onze gemeente, die voor een koninklijke onderscheiding in aanmerking komen. Misschien weet u iemand.