Home > Inwoners > Nieuws

• Hou gft-afval en groenafval apart!

(23-03-2017)

De gescheiden inzameling van Groente-, Fruit- en Tuinafval (gft) en grof groenafval levert meer milieuvoordelen op dan de meeste mensen beseffen. Door het afval om te zetten in compost komt er minder kooldioxide (CO2) in de lucht en dit is gunstig tegen het broeikaseffect. Net zo belangrijk is het positieve effect van compost voor de bodem. Bovendien leidt het apart inzamelen van gft- en groenafval tot de meest duurzame manier van verwerking.

• In gesprek over ingrijpende opgave rond duurzame energie

(22-03-2017)

In maart en april willen de gedeputeerden Nienke Homan (duurzame energie) en Fleur Gräper - van Koolwijk (ruimtelijke ordening) hierover met inwoners van de provincie Groningen in gesprek.  U bent welkom op één van de 10 bijeenkomsten, die in verschillende plaatsen in Groningen worden georganiseerd.

• Verbinding tussen kind en natuur tijdens 60e Nationale Boomfeestdag

(21-03-2017)

Op woensdag 22 maart opent wethouder Harald Bouman de 60e Nationale Boomfeestdag. Leerlingen van ODBS Nijenstein uit Zandeweer steken vervolgens de handen uit de mouwen om 24 iepen een plekje te geven langs de oprijlaan van de begraafplaats aan de Eppenhuizerweg.

• Actualisatie Woon- en leefbaarheidsplan: bouwen aan de dijk van twee kanten

(21-03-2017)

Wilt u weten hoe de gemeente inzet op wonen en leefbaarheid in dit gebied? De gemeenteraad van Eemsmond heeft op 16 maart het vernieuwde Woon- en leefbaarheidsplan vastgesteld.

• Het dromennajaagcomité is er uit, de top 3 dromen is bekend!

(20-03-2017)

De top 3 van door inwoners, ondernemers, maatschappelijke en culturele instellingen uit de vier BMWE-gemeenten aangeleverde dromen is bekend. Op donderdag 23 maart a.s. wordt op het congres voor Frisdenkers die Mee Denken in Rietland te Zuidwolde de winnende droom gekozen die zal worden verwezenlijkt.

• Begin uw eigen bedrijf met een vliegende start!

(16-03-2017)

Bureau Eemsdelta\EZ organiseert gratis startersbijeenkomsten voor aankomende en beginnende ondernemers. Tijdens deze bijeenkomsten kunt u zich laten informeren over alle aspecten rondom het starten van een eigen bedrijf.

• Start telefonisch onderzoek afval scheiden

(14-03-2017)

De gemeente Eemsmond en De Marne starten vanaf 13 maart met een onderzoek naar het scheiden van afval. Met dit onderzoek willen de gemeenten inzicht krijgen in hoe inwoners van de gemeente hun afval scheiden en wat de behoeften en wensen zijn op het gebied van afval scheiden.

• Hulp bij belastingaangifte

(02-03-2017)
  • Samen inkopen, samen besparen met de isolatieveiling voor woning eigenaren

(23-02-2017)

Isoleer uw woning, doe mee aan de isolatieveiling

Deze winter organiseert het Energieloket Groningen een isolatieveiling voor de gezamenlijke inkoop van HR++ glas, spouwmuur-, vloer- en dakisolatie in de Groninger gemeenten. Door samen in te kopen is er voor woningeigenaren een prijsvoordeel te behalen. Kosten deelname en een adviesgesprek aan huis , zijn  €20,00.

• Stichting Zwembaden Eemsmond zoekt vrijwilligers

(09-02-2017)

Stichting Zwembaden Eemsmond heeft u nodig om ook in de toekomst de zwembaden in Warffum en Uithuizen open te houden! Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die zich in willen zetten voor het behoud van de zwembaden.

• Ook in 2017 gratis grof afval naar milieustraat Usquert

(05-01-2017)

De gemeenteraad heeft op 8 december ingestemd met het voorstel om inwoners van Eemsmond een aantal keren per jaar grof huishoudelijk afval en grof tuinafval gratis te laten brengen naar de milieustraat in Usquert.

• Inschrijving Nieuwe Kunst op rotonden in Eemsmond

(20-12-2016)

De commissie Kunst in Openbare Ruimte Eemsmond nodigt kunstenaars uit de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond uit om ontwerpen te presenteren voor een kunstwerk op 2 rotondes,  bij de silo aan de Havenweg in Uithuizen en op de rotonde bij Lage van de Weg in Uithuizen.

Het thema voor deze kunstwerken is: De gemeente met het mooiste uitzicht.