Home > Inwoners > Nieuws

• Uitnodiging inloopbijeenkomst nieuwbouw brandweerkazerne Uithuizen

(11-10-2018)

Veiligheidsregio Groningen heeft plannen om een brandweerkazerne te realiseren op de locatie Industrieweg 1 te Uithuizen. Momenteel is de brandweerkazerne nog tijdelijk gehuisvest aan de Nijverheidsweg. De stand van zaken is dat de omgevingsvergunning voor de bouw van de nieuwe kazerne is aangevraagd bij de gemeente Eemsmond en dat enkele noodzakelijke onderzoeken naar de haalbaarheid onlangs zijn afgerond.

• Bladkorven

(11-10-2018)

Het is herfst en dus laten veel bomen hun bladeren los. Een prachtig gezicht, maar hierdoor kunnen er ook onveilige situaties in het verkeer ontstaan. Om dat te voorkomen, plaatst de gemeente deze week een aantal bladkorven. De locaties ervan hebben we gekozen op basis van onze ervaringen. Als het nodig is, kan een bladkorf verplaatst worden of kan er een extra bladkorf worden geplaatst.

• Hondenpoep op straat. Daar is geen excuus meer voor!

(11-10-2018)

Gratis zakjes om hondenpoep op te ruimen zijn vanaf nu op meerdere plekken in de gemeente Eemsmond beschikbaar. Na een succesvolle proef in Uithuizen en Warffum is het aantal locaties waar zakjes en prullenbakken staan flink uitgebreid.

• Aanbestedingskalender geactualiseerd

(09-10-2018)

De BMWE-gemeenten en Werkplein Ability heeft haar Aanbestedingskalender - die voor het laatst begin juli is gepubliceerd - vernieuwd. Het is de laatste gezamenlijke Aanbestedingskalender van BMWE-gemeenten en Werkplein Ability in 2018. Met ingang van 1 januari 2019, dus met de start van de nieuwe gemeente Het Hogeland , ontstaat formeel een nieuwe Aanbestedende Dienst. De naam van de kalender zal dan wijzigen in Aanbestedingskalender Het Hogeland.

• Toekomstbestendige zorg in het aardbevingsgebied

(09-10-2018)

Iedereen wil graag dat goede zorg beschikbaar, bereikbaar, betaalbaar en uitvoerbaar blijft in de toekomst voor de bewoners van het aardbevingsgebied. Dat is het doel waar bestuurlijke vertegenwoordigers van gemeenten, zorgaanbieders, corporaties, zorgkantoor en zorgverzekeraar Menzis, provincie, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de Nationaal Coördinator Groningen mee aan de slag zijn gegaan.

• Een mooie Dierendag voor de zwerfdieren in Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond

(08-10-2018)

De overeenkomst voor dierennoodhulp met BMWE is een feit. Vandaag werd op het gemeentehuis in Winsum door burgemeester Marijke van Beek namens de vier gemeenten en Joyce Schorren van de Dierenbescherming de officiële handtekening gezet. Deze samenwerking werd op passende wijze bezegeld, waarbij hond Maxima de eer had de officiële documenten aan te dragen voor de ondertekening.

• Onderdendamsterweg afgesloten in verband met wegwerkzaamheden

(03-10-2018)

De Onderdendamsterweg tussen Warffum en Onderdendam is van maandag 8 oktober t/m vrijdag 2 november afgesloten in verband met wegwerkzaamheden.

• Toekomstbestendige scholen voor Eemsmond

(03-10-2018)

Afgelopen april ging de uitvoering van het scholenprogramma in de gemeente Eemsmond officieel van start. Aanleiding was het versterken van de twaalf scholen, hoewel deze al wel voldoen aan de minimale veiligheidseisen van aardbevingsbestendigheid. Het scholenprogramma biedt ook een mooie kans om de scholen te moderniseren en te verduurzamen.

• Onderzoek reële tarieven Wmo 2019

(19-09-2018)

De gemeenten Delfzijl, Appingedam, Loppersum, Bedum, Winsum, De Marne, Eemsmond, Oldambt, Veendam, Pekela en Stadskanaal voeren op dit moment een onderzoek uit om per 1 januari 2019 tot reële tarieven te komen voor dienstverlening op het gebied van Wmo Begeleiding, Dagbesteding en Kortdurend Verblijf. Onder deze ondergrens kunnen geen Wmo diensten Begeleiding worden geleverd. Wij gaan dit doen volgens een bestuursrechtelijke procedure.

• Wegwerkzaamheden & verkeersmaatregelen

(06-09-2018)

Wegwerkzaamheden

• Uithuizen, Havenweg: afgesloten in verband met wegwerkzaamheden ter hoogte van de Blink van maandag 3 t/m vrijdag 14 september. De parkeervakken aan de Havenweg zijn bereikbaar vanaf De Snik.
    • Warffum, alle wegen in de wijk De Laan Zuid: afgesloten in verband met bestratingswerkzaamheden van maandag 10 september t/m vrijdag 21 december.
    • Uithuizen, alle wegen in de wijk Almersma: afgesloten in verband met bestratingswerkzaamheden van maandag 10 september t/m vrijdag 21 december.
    • Warffum, haven – zijde Cronjéstraat: vervangen van beschoeiing van maandag 17 september t/m 12 oktober.
    • Warffum, Onderdendamsterweg: afgesloten in verband met wegwerkzaamheden van maandag 8 oktober t/m vrijdag 2 november.
    • Uithuizen, Afgesloten op woensdag 10 oktober voor 1 à 2 uur in verband met asfalteringswerkzaamheden:
      • Kruising Maarweg/Mijlemanlaan
      • Kruising Oldorpsterweg/Luidenlaan
      • Kruising Oldorpsterweg/De Vredelaan
      • Kruising Oldorpsterweg/Heermalaan
  • Registreren nieuwe en lokale politieke groeperingen

(25-07-2018)

Informatie voor politieke groeperingen die mee willen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen 2018 voor de gemeente Het Hogeland

• Registreren: uiterlijk 27 augustus
    • Kandidaatstelling: 8 oktober
    • Ondersteunende software
    • Ondersteuningsverklaringen

• Aanbestedingskalender geactualiseerd

(03-07-2018)

De BMWE-gemeenten en Werkplein Ability hebben haar Aanbestedingskalender die afgelopen april is gepubliceerd vernieuwd.