Home > Inwoners > Nieuws

• De raadsvergadering van 11 mei vervalt

(28-04-2017)

De raadsvergadering van 11 mei is komen te vervallen. De eerstvolgende raadsvergadering is op 18 mei 2017.

• Kom luisteren naar de geschiedenis van bevrijding Eemsmond 1945

(20-04-2017)

De Groninger oorlogshistoricus Joël Stoppels geeft op woensdagavond 3 mei in de Mariakerk in Uithuizermeeden een lezing over de bevrijding in 1945. Waar mogelijk gaat hij in op specifieke gebeurtenissen tijdens de strijd in het Eemsmondgebied. De lezing, georganiseerd door loopgroep Eemsmond Runners uit Uithuizermeeden, begint om half acht.

• Nationale herdenking 4 mei 2017

(20-04-2017)

Tijdens de nationale herdenking op 4 mei herdenken we alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesmissies. In onze gemeente worden op woensdag 4 mei 2017 de volgende herdenkingen gehouden:

• Winnende bedenker ‘Het Hogeland’ laat zeehond vrij

(20-04-2017)

Afgelopen zondag, op eerste paasdag, liet Henk Haaijer samen met zijn twee zonen een zeehond vrij in zijn natuurlijke habitat. Het was de prijs die is verloot onder de bedenkers van de naam van de nieuwe gemeente ‘Het Hogeland’. De heer Haaijer ontving deze prijs ruim een week geleden uit handen van Koos Wiersma, burgemeester van gemeente De Marne.

• Feestelijke opening Taalhuis in bibliotheek Uithuizen

(18-04-2017)

Eén op de negen Nederlanders heeft te veel moeite met lezen en schrijven om volop mee te kunnen doen in de samenleving. Voor de gemeente Eemsmond is dit reden om haar inwoners de mogelijkheid te geven om hun basisvaardigheden op het gebied van lezen en schrijven te verbeteren. Daarom wordt het Taalhuis Eemsmond geopend. Het Taalhuis Eemsmond wordt gevestigd in de bibliotheek van Uithuizen. De feestelijke opening is op woensdag 19 april om 9.15 uur in de bibliotheek in Uithuizen aan de Schoolstraat 22.

• BMWE-gemeenten onderzoeken tevredenheid cliënten ondersteuning WMO

(13-04-2017)

Jaarlijks onderzoeken de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond de tevredenheid van cliënten die ondersteuning ontvangen vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Er wordt een steekproef gehouden onder WMO-cliënten.

• Bied uw container aan zonder afval over de rand

(06-04-2017)

Bij het legen van de huisvuilcontainers proberen de medewerkers van de gemeente zo schoon mogelijk te werken. Hierbij is het belangrijk dat de containers aangeboden worden zonder dat er iets over de rand van de container zit. Denk hierbij aan vuilniszakken, containerzakken en zelfs de lintjes van vuilniszakken.

• Actualisatie Woon- en leefbaarheidsplan: bouwen aan de dijk van twee kanten

(21-03-2017)

Wilt u weten hoe de gemeente inzet op wonen en leefbaarheid in dit gebied? De gemeenteraad van Eemsmond heeft op 16 maart het vernieuwde Woon- en leefbaarheidsplan vastgesteld.

• Ook in 2017 gratis grof afval naar milieustraat Usquert

(05-01-2017)

De gemeenteraad heeft op 8 december ingestemd met het voorstel om inwoners van Eemsmond een aantal keren per jaar grof huishoudelijk afval en grof tuinafval gratis te laten brengen naar de milieustraat in Usquert.