Home > Inwoners > Nieuws

• Afvalinzameling rond Kerst en Oud & Nieuw

(05-12-2018)
    • Eerste kerstdag, dinsdag 25 december: de grijze route vervalt en gaat naar vrijdag 21 december
    • Tweede kerstdag, woensdag 26 december: de grijze route vervalt en gaat naar vrijdag 28 december
    • Nieuwjaarsdag, dinsdag 1 januari: de groene route vervalt en gaat naar vrijdag 4 januari
  • Gemeentehuizen gesloten tussen 21 december en 6 januari

(29-11-2018)

De gemeentehuizen in Winsum, Bedum, Eemsmond en De Marne zijn vanaf vrijdag 21 december 2018 tot en met 6 januari 2019 gesloten. In deze periode kunt u geen paspoorten, rijbewijzen of andere documenten aanvragen of afhalen bij de gemeenten. Hebt u voor december 2018 of begin januari 2019 een nieuw paspoort, ID-bewijs of rijbewijs nodig vraag die dan aan vóór 14 december. Afhalen kan uiterlijk op donderdag 20 december 2018.

Voor het doorgeven van geboortes en overlijden, tussen 21 december 2018 en 7 januari 2019, kunt op afspraak langskomen in een van de vier gemeentehuizen.

• Bladkorven

(11-10-2018)

Het is herfst en dus laten veel bomen hun bladeren los. Een prachtig gezicht, maar hierdoor kunnen er ook onveilige situaties in het verkeer ontstaan. Om dat te voorkomen, plaatst de gemeente deze week een aantal bladkorven. De locaties ervan hebben we gekozen op basis van onze ervaringen. Als het nodig is, kan een bladkorf verplaatst worden of kan er een extra bladkorf worden geplaatst.

• Hondenpoep op straat. Daar is geen excuus meer voor!

(11-10-2018)

Gratis zakjes om hondenpoep op te ruimen zijn vanaf nu op meerdere plekken in de gemeente Eemsmond beschikbaar. Na een succesvolle proef in Uithuizen en Warffum is het aantal locaties waar zakjes en prullenbakken staan flink uitgebreid.

• Aanbestedingskalender geactualiseerd

(09-10-2018)

De BMWE-gemeenten en Werkplein Ability heeft haar Aanbestedingskalender - die voor het laatst begin juli is gepubliceerd - vernieuwd. Het is de laatste gezamenlijke Aanbestedingskalender van BMWE-gemeenten en Werkplein Ability in 2018. Met ingang van 1 januari 2019, dus met de start van de nieuwe gemeente Het Hogeland , ontstaat formeel een nieuwe Aanbestedende Dienst. De naam van de kalender zal dan wijzigen in Aanbestedingskalender Het Hogeland.

• Toekomstbestendige zorg in het aardbevingsgebied

(09-10-2018)

Iedereen wil graag dat goede zorg beschikbaar, bereikbaar, betaalbaar en uitvoerbaar blijft in de toekomst voor de bewoners van het aardbevingsgebied. Dat is het doel waar bestuurlijke vertegenwoordigers van gemeenten, zorgaanbieders, corporaties, zorgkantoor en zorgverzekeraar Menzis, provincie, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de Nationaal Coördinator Groningen mee aan de slag zijn gegaan.

• Wegwerkzaamheden & verkeersmaatregelen

(06-09-2018)

Wegwerkzaamheden

• Warffum, alle wegen in de wijk De Laan Zuid: afgesloten in verband met bestratingswerkzaamheden van maandag 10 september t/m vrijdag 21 december.
    • Uithuizen, alle wegen in de wijk Almersma: afgesloten in verband met bestratingswerkzaamheden van maandag 10 september t/m vrijdag 21 december.