Home > Inwoners > Nieuws

• Gewijzigde data afvalinzameling

(19-04-2018)
    • Donderdag 10 mei (Hemelvaart): de groene routes vervallen en gaan naar vrijdag 11 mei
    • Maandag 21 mei (Pinksteren): de groene routes vervallen en gaan naar vrijdag 25 mei
    • Donderdag 7 juni (geen afvalinzameling): de groene routes gaan naar vrijdag 8 juni
  • Nationale herdenking 4 mei 2018

(19-04-2018)

Tijdens de nationale herdenking op 4 mei herdenken we alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesmissies. In onze gemeente worden op vrijdag 4 mei 2018 de volgende herdenkingen gehouden:

Burgemeester en wethouders nemen dit jaar deel aan de herdenking in Uithuizermeeden. Bij de andere herdenkingen wordt de gemeente vertegenwoordigd door leden van de gemeenteraad.

• Aan de slag met perspectief voor Noord- en Midden-Groningen

(19-04-2018)

Gemeenten en woningcorporaties zien veel kansen om de woonkwaliteit, omgevingskwaliteit en leefbaarheid te verbeteren. Het is van belang dat de inwoners als ervaringsdeskundigen hierbij nauw worden betrokken. Dit zijn de belangrijkste uitkomsten uit het Woningmarkt- en bewonersonderzoek Noord- en Midden-Groningen.

• Hoe reist u van a naar b op het Hogeland?

(18-04-2018)

Woont u op het Hogeland in de gemeente De Marne, Winsum, Bedum of Eemsmond? Dan willen we graag uw mening horen!

• Nieuwe School Uithuizen nog niet in gebruik genomen

(18-04-2018)

De Nieuwe School in het Boukemapark wordt nog niet in gebruik genomen. Het advies van het Ministerie is om het nieuwe onderkomen voor de drie basisscholen in Uithuizen op een aantal punten te verstevigen.

• Willem-Alexander en Máxima vieren Koningsdag in Groningen

(05-04-2018)

Op vrijdag 27 april viert koning Willem-Alexander met zijn familie Koningsdag in de stad Groningen. Gemeente, provincie en Oranjevereniging hopen een groots feest te organiseren voor iedereen in Groningen. Samen met allerlei andere organisaties én de inwoners van Groningen willen wij heel Nederland laten zien dat we trots zijn op onze prachtige stad en regio. Informatie over het programma, de bereikbaarheid en meer is te vinden op www.koningsdag.groningen.nl.

• Nieuw: de Aanbestedingskalender

(05-04-2018)

De BMWE-gemeenten en Werkplein Ability publiceren voortaan op haar  websites  eens per kwartaal een Aanbestedingskalender. Met de publicatie van een aanbestedingskalender geven de gemeenten inzicht in de op het moment van publicatie verwachte aanbestedingen voor de komende periode (2018-2021). Op die manier kunnen ondernemers daar tijdig kennis van nemen. De gepubliceerde Aanbestedingskalender dient als een prognose. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Publicatie van Nationale en Europese aanbestedingsprocedures vindt plaats via Tenderned.

• Energieloket

• Wijziging komgrenzen

(29-03-2018)

In het raadsbesluit van 25 januari 2018 is besloten om een aantal bebouwde komgrenzen in de gemeente Eemsmond te wijzigen.

• Spoorlijn Roodeschool - Eemshaven feestelijk geopend

(28-03-2018)

De spoorlijn tussen Roodeschool en Eemshaven is vandaag feestelijk in gebruik genomen. Vanochtend om 8.52 vertrok de trein vanuit Groningen en pikte in Roodeschool een grote groep reizigers op om daarna door te rijden richting de Eemshaven. Een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van de Eemshaven en een mooie manier om straks vanuit Groningen met de trein naar de haven te reizen om daar de boot te pakken naar het Duitse eiland Borkum.

• Scholen uit de gemeente Eemsmond krijgen dierenles

(27-03-2018)

Leerlingen van groep 7 van de twaalf basisscholen uit de gemeente Eemsmond hebben in maart een bezoek gebracht aan het bezoekerscentrum Waddenkust van Het Groninger Landschap in Pieterburen. Daar werden de leerlingen meegenomen in de fascinerende wereld van vogels of zoogdieren. Hierbij was ook wethouder Sienot aanwezig.

• Adviesraad Het Hogeland zoekt 3 nieuwe leden

(26-03-2018)

We zoeken enthousiaste mensen die vanuit hun betrokkenheid, persoonlijke ervaring, interesse en netwerk willen meedenken en adviseren over de aandachtsgebieden binnen de Wmo en jeugdwet. We zijn op zoek naar drie nieuwe leden: in ieder geval een secretaris en een lid dat zich bezig gaat houden met communicatie.

• Sluitingstijden gemeentehuis

(22-03-2018)

Op de volgende dagen is het gemeentehuis gesloten.

• Gemeente Eemsmond zamelt geen batterijen meer in

(15-03-2018)

De gemeente Eemsmond is gestopt met het inzamelen van lege batterijen. De bekende rode bakken zijn de afgelopen weken verwijderd. Voor het inleveren van lege batterijen kunt u terecht bij winkels die batterijen verkopen, de chemokar of de milieustraat in Usquert. Een compleet overzicht van inzamelpunten in de buurt vindt u op: www.legebatterijen.nl