Home > Inwoners > Nieuws

• De nieuwe Zorg voor elkaar-krant bij u in de brievenbus

(14-06-2018)

Ook dit jaar brengen de BMWE-gemeenten de Zorg voor Elkaar-krant uit. In juni/juli valt deze bij iedereen op de deurmat. Hierin leest u onder andere over de Lichtweek in Bedum, zorghotelkamers in Kloosterburen, het succes van het Wijkleerbedrijf en over jongeren die hun eigen jeugdsoos opknappen en runnen. Informatie en inspiratie voor alle inwoners van de BMWE, op weg naar het Hogeland. Wij wensen u veel leesplezier.

• Minimum inkomen? En uw eigen risico volledig verbruikt? Maak gebruik van de financiële tegemoetkoming in uw gemeente

(14-06-2018)

Heeft u een inkomen tot en met 120 % van het minimum loon? En heeft u uw eigen risico voor zorg volledig verbruikt? Dan kunt u gebruik maken van de financiële tegemoetkoming ‘Compensatie eigen risico zorgkosten’. Hiermee kunt u een deel van het eigen risicobedrag terugkrijgen.

• Woonveiliger | Maak het inbrekers niet te makkelijk

(14-06-2018)

Zorg voor een veilige woning, vooral als u weg bent. Een advies dat we u graag meegeven nu de zomervakantie voor de deur staat. Tips die we u nu alvast willen geven:

• Samen Doen-festival strijkt neer op het Kerkplein in Uithuizen (Let op! Gewijzigde locatie)

(14-06-2018)

Samen Doen. Dat is veel leuker toch? Maar hoe weet je precies welke activiteiten er op welk moment worden georganiseerd. De gemeente Eemsmond gaat u helpen.

• Werkzaamheden De Blink van start

(14-06-2018)

Vanaf 18 juni wordt er gestart met de werkzaamheden aan de Blink. De nieuwe kabels en leidingen zullen aangelegd worden en na de bouwvak zullen de oude kabels worden verwijderd. Omwonenden zullen door de aannemer mondeling en schriftelijk worden geïnformeerd over mogelijke overlast. De feitelijke werkzaamheden zullen volgens de huidige planning in november beginnen.

• Snel internet is essentieel voor onze regio!

(14-06-2018)

Wilt u meer weten over snel internet in het buitengied? Kom dan naar de inloopbijeenkomst op dinsdag 19 juni aanstaande.

Plaats: Hotel Het Gemeentehuis, Hoofdstraat-Oost 16 in Uithuizen

Tijd: vanaf 19.30 uur

• Inventarisatie aansluiting snel internet buitengebied

(07-06-2018)

Bewoners van adressen waar binnen nu en 3 jaar geen zicht is op breedband internet ( zgn. witte adressen) kunnen tot 20 juli 2018 aangeven of ze mee willen doen aan de regeling Snel Internet Provincie Groningen. Als de helft van deze bewoners aangeeft mee te willen doen, dan kan de aanleg van snel internet beginnen. Ze krijgen dan een gratis aansluiting. Alle bewoners van deze witte adressen krijgen informatie over dit aanbod.

• Overleg van Groningen met minister Wiebes vastgelopen

(23-05-2018)

Den Haag / Groningen, 22 mei 2018 - Vertegenwoordigers van provincie Groningen en de tien gemeenten, GBB en Gasberaad  in het aardbevingsgebied hebben tijdens een bestuurlijk overleg met minister Wiebes moeten constateren dat het overleg over de aardbevingsproblematiek over de versterking is vastgelopen.

• Registratie naamsaanduiding politieke groeperingen /partijen

(02-05-2018)

Politieke groeperingen (partijen), die in de nieuwe gemeente Het Hogeland onder een bepaalde aanduiding willen deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezing op 21 november 2018 (nog geen officiële datum), dienen deze aanduiding uiterlijk maandag 27 augustus 2018 te laten registreren bij het centraal stembureau gevestigd in de gemeente Eemsmond. Voor de herindelingsverkiezing Het Hogeland is de gemeente Eemsmond de gemeente waar het centraal stembureau is gevestigd. Dit volgt uit de Wet Arhi (art 52).

• Nieuw: de Aanbestedingskalender

(05-04-2018)

De BMWE-gemeenten en Werkplein Ability publiceren voortaan op haar  websites  eens per kwartaal een Aanbestedingskalender. Met de publicatie van een aanbestedingskalender geven de gemeenten inzicht in de op het moment van publicatie verwachte aanbestedingen voor de komende periode (2018-2021). Op die manier kunnen ondernemers daar tijdig kennis van nemen. De gepubliceerde Aanbestedingskalender dient als een prognose. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Publicatie van Nationale en Europese aanbestedingsprocedures vindt plaats via Tenderned.