Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Compensatieregeling voor budgethouders van start

  (23-02-2017)

  Houders van een persoonsgebonden budget voor zorg en/of ondersteuning kunnen van 1 maart tot en met 31 mei 2017 financiële compensatie aanvragen voor nadelige gevolgen van vertraagde betalingen in 2015. Zij komen in aanmerking voor compensatie als:

 • Vrije inloopsessies voor inwoners: Droom Groot & Denk Mee

  (23-02-2017)

  Vanaf 1 januari 2019 gaan de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond samen als één gemeente verder. Daarom is het tijd om een visie voor deze nieuwe gemeente te maken. Want hoe moet die nieuwe gemeente er straks uitzien? Welke kansen liggen er? En wat moet de nieuwe gemeente wel en niet doen? Inwoners, ondernemers, dorpsbelangenverenigingen en maatschappelijke organisaties worden betrokken bij het maken van de plannen.

 • Samen inkopen, samen besparen met de isolatieveiling voor woning eigenaren

  (23-02-2017)

  Isoleer uw woning, doe mee aan de isolatieveiling

  Deze winter organiseert het Energieloket Groningen een isolatieveiling voor de gezamenlijke inkoop van HR++ glas, spouwmuur-, vloer- en dakisolatie in de Groninger gemeenten. Door samen in te kopen is er voor woningeigenaren een prijsvoordeel te behalen. Kosten deelname en een adviesgesprek aan huis , zijn  €20,00.

 • Wijzigingen in spreekuren jeugdverpleegkundige

  (23-02-2017)

  Per 1 maart verandert het spreekuur van de jeugd verpleegkundigen. Op dit moment zijn er spreekuren jeugdverpleegkundigen in Roodeschool, Uithuizen, Kantens en Warffum. De afgelopen jaren is gebleken dat de spreekuren in Roodeschool en Kantens nauwelijks zijn bezocht. Daarom komen deze spreekuren met ingang van 1 maart 2017 te vervallen.

 • Maxima kledingbank in Winsum voor minima uit BMWE-gemeenten

  (23-02-2017)

  Op dinsdagmiddag 28 februari a.s. vindt de officiële opening van de ‘Maxima kledingbank’ in Winsum plaats. Inwoners uit de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond, die een minimum- inkomen hebben, kunnen hier twee keer per jaar gratis kleding komen halen. Om 16.30 uur verrichten de betrokken wethouders Menne van Dijk, Marc Verschuren, Mariette de Visser en Sandra Herkströter als voorzitter van Werkplein Ability de openingshandeling bij het pand. 

 • Start werkzaamheden de Strip en de Roegte

  (20-02-2017)

  Op maandag 20 februari 2017 heeft wethouder Harald Bouman om 16.00 uur het symbolische startsein voor de werkzaamheden van de ontmoetingsplaats de Strip en de Roegte in het Boukemapark gegeven. Een ontmoetingsplaats voor jong én oud in het hart van het park. Het vormt de verbinding tussen het dorp, de voorzieningen in het park, en de Nieuwe School die momenteel gebouwd wordt.

 • Vertaalservice voor toeristische ondernemers

  (16-02-2017)

  De gemeente Eemsmond wil meer Duitse bezoekers. Ze vindt het belangrijk dat deze Duitse gasten goede toeristische informatie krijgen en heeft daarom een subsidie voor vertaalwerkzaamheden van Nederlands  naar Duits. Deze regeling wordt voor de gemeente Eemsmond uitgevoerd door de Stichting Top van Groningen.

 • Nieuw: Aquajogging in de zwembaden

  (16-02-2017)

  Vanaf zwemseizoen 2017 kunt u ook gaan aquajoggingen.*. Meldt u zich aan tijdens de voorverkoop. Bij aquajogging loopt u in diep water met een wet-belt, een soort drijfriem. U loopt zonder de bodem te raken. U doet allerlei oefeningen om al uw spieren te versterken. Vooral been- en buik en rugspieren worden getraind. Met aquajogging worden uw gewrichten nauwelijks belast. Daarom is aquajogging geschikt voor iedereen

 • Vergoeding zwemabonnement via Participatiefonds? Aanvragen is weer mogelijk!

  (16-02-2017)

  Komt u in aanmerking voor een vergoeding uit het gemeentelijke Participatiefonds? En wilt u dit (weer) gebruiken voor de aanschaf van een zwemabonnement bij zwembad De Dinge of De Breede in uw gemeente? Dan is het goed om te weten dat er iets veranderd in de wijze van  aanvragen/betaling.

 • Samen met inwoners dromen over de nieuwe gemeente

  (15-02-2017)

  Donderdagavond 9 februari jl. was de aftrap van een aantal bijeenkomsten waarbij inwoners, ondernemers, dorpsbelangenverenigingen en maatschappelijke organisaties meedenken over de nieuwe gemeente waar Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond vanaf 2019 in opgaan. Op deze eenmalige bijeenkomst waren ‘Frisdenkers’ uitgenodigd om hun droom te delen over de nieuwe gemeente. Ruim 100 mensen vulden de zaal in Schierstee in Wehe-den Hoorn (gemeente De Marne).

 • Bestel nu uw zwembadabonnement of 10-badenkaart met korting!

  (09-02-2017)

  Vanaf 29 april tot en met 9 september gaan de twee verwarmde openlucht zwembaden in onze gemeente - De Dinge en De Breede - weer open. Wilt u daar lekker van genieten? Bestel dan nu uw zwembadabonnement! Dit abonnement geeft u toegang tot beide zwembaden.

 • Stichting Zwembaden Eemsmond zoekt vrijwilligers

  (09-02-2017)

  Stichting Zwembaden Eemsmond heeft u nodig om ook in de toekomst de zwembaden in Warffum en Uithuizen open te houden! Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die zich in willen zetten voor het behoud van de zwembaden.

 • 670 inzendingen voor de nieuwe gemeentenaam

  (09-02-2017)

  Er zijn maar liefst 670 inzendingen binnengekomen op de oproep om een naam te verzinnen voor de gemeente die op 1 januari 2019 ontstaat uit Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond. Een onafhankelijke selectiecommissie stelt nu een top drie samen, waaruit inwoners hun favoriet kiezen. De meest gekozen naam wordt de naam van de nieuwe gemeente.

 • Taalvrijwilligers gezocht

  (08-02-2017)

  De gemeenten Bedum, de Marne, Winsum en Eemsmond willen taalondersteuning gaan bieden op diverse plekken in de gemeenten en op korte termijn hiermee starten in de gemeente Eemsmond.

 • Ook in 2017 gratis grof afval naar milieustraat Usquert

  (05-01-2017)

  De gemeenteraad heeft op 8 december ingestemd met het voorstel om inwoners van Eemsmond een aantal keren per jaar grof huishoudelijk afval en grof tuinafval gratis te laten brengen naar de milieustraat in Usquert.

 • Inschrijving Nieuwe Kunst op rotonden in Eemsmond

  (20-12-2016)

  De commissie Kunst in Openbare Ruimte Eemsmond nodigt kunstenaars uit de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond uit om ontwerpen te presenteren voor een kunstwerk op 2 rotondes,  bij de silo aan de Havenweg in Uithuizen en op de rotonde bij Lage van de Weg in Uithuizen.

  Het thema voor deze kunstwerken is: De gemeente met het mooiste uitzicht.

Archief