Home > Inwoners > Aardbevingen en versterken > Nieuws aardbevingen en versterken

Nieuws aardbevingen en versterken

Er zijn momenteel geen actuele nieuwsberichten. Oude berichten kunt u raadplegen in het nieuwsarchief.

 • De Tirrel: een duurzaam complex waar zorg, sport en school elkaar versterken

  (19-12-2018)

  'Ontmoeten, verbinden, verrijken,' is waar de Tirrel voor wil staan. Het moderne gebouw komt op het terrein van De Twaalf Hoven in Winsum. Een grote klus die sinds 2016 is gestart en waarvan de bouw nu steeds dichterbij komt.

 • Aanpassing WOZ bij aardbevingsschade

  (19-12-2018)

  Heeft u vragen over bijvoorbeeld de afhandeling van schade, versterking, waardevermindering of andere zaken rond mijnbouwschade? Loop dan binnen tijdens het wekelijkse spreekuur op woensdagochtend van 9.30 uur tot 12.30 uur in de Fakkel Oosterstationstraat 14, Uithuizen.

 • Economic Board Groningen biedt kansen aan ondernemers in aardbevingsgebied

  (28-11-2018)

  Nieuwe ondernemers die een investering nodig hebben of bestaande ondernemers die willen groeien, kunnen aankloppen bij het Economic Board Groningen (EBG). Deze organisatie geeft ondernemingen in het aardbevingsgebied graag een duwtje in de rug, om zo de werkgelegenheid te stimuleren.
   

 • Boerderijenproef Nije Heerd gestart

  (28-11-2018)

  Op 8 november ging het proefproject Nije Heerd van start. Het belangrijkste doel van het project is boeren in het aardbevingsgebied ondersteunen bij het bouwen van aardbevingsbestendige schuren of stallen. En dat is belangrijk, want dit heeft invloed op de kwaliteit van het Groningse landschap. Tien boeren uit de gemeenten Eemsmond, Loppersum en Ten Boer doen mee aan Nije Heerd.

 • Aardbevingsoefening Zuidwolde

  (28-11-2018)

  Onderstaande informatie komt van Veiligheidsregio Groningen

  Veiligheidsregio Groningen houdt in november op drie verschillende dagen een aardbevingsoefening.  De aardbevingen hebben veel invloed op inwoners. Ze leiden tot stress, zorgen, het gevoel van onveiligheid en schade aan huizen, gebouwen, wegen en bruggen. Er bestaat een kans dat er een zware aardbeving gebeurt. En zolang die kans bestaat, vindt Veiligheidsregio Groningen het belangrijk om samen met inwoners en hulpdiensten hierop voorbereid te zijn.

 • Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade (TCMG) verhuisd naar Hoogezand

  (28-11-2018)

  Het bezoekadres van TCMG is met ingang van 5 november veranderd. Wilt u TCMG bezoeken? U bent van harte welkom aan de Techniekweg 1, 9601 MD in Hoogezand. Alle andere contactgegevens blijven verder hetzelfde. Op de website van TCMG kunt u meer lezen over de achtergrond van de verhuizing: www.schadedoormijnbouw.nl

 • Heeft u een verhaal of een goed idee waar anderen wat aan kunnen hebben?

  (28-11-2018)

  Bent u een echte doener? Steekt u de handen graag uit de mouwen om te werken aan de verbetering van de leefbaarheid in uw dorp? Of hebt u misschien gebruik gemaakt van de vele subsidieregelingen die er zijn? Dan zijn we erg benieuwd naar uw verhaal! 

 • Loop binnen bij Stut-en-Steun in Uithuizen

  (28-11-2018)

  Deze informatie komt van Stut-en-Steun

  Op woensdagochtend 14 november is Stut-en-Steun gestart met een wekelijks inloopspreekuur in de Fakkel in Uithuizen. Heeft u vragen over bijvoorbeeld de afhandeling van schade, versterking, waardevermindering of andere zaken rond mijnbouwschade? Loop dan binnen tijdens het wekelijkse spreekuur op woensdagochtend van 9.30 uur tot 12.30 uur in de Fakkel Oosterstationstraat 14, Uithuizen.

 • Eemsmond verbindt verruimt horizon op weg naar Het Hogeland

  (24-10-2018)

  Vanaf 1 januari gaan Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond samen als Het Hogeland. Een nieuwe huisstijl ligt al op de plank. Binnenkort krijgt de Eemsmond verbindt een volledig nieuw jasje en een andere naam.

 • Kinderen wijzer over aardbevingen: deel 2

  (24-10-2018)

  In augustus kon u in de Eemsmond verbindt al lezen over de Aardbevingenwijzer. Een lesprogramma voor basisschoolkinderen over aardbevingen en gaswinning. De Veiligheidsregio ontwikkelde het programma in samenwerking met een aantal andere organisaties. Docent Helmar Rouwenhorst is een van de medebedenkers van de Aardbevingenwijzer. Hij geeft les op een basisschool in Hoogezand.

 • Inloopspreekuur bij Stut-en-Steun

  (24-10-2018)

  Deze informatie komt van Stut-en-Steun

 • Werken Aan de Dorpen in gemeente De Marne

  (24-10-2018)

  Afgelopen voorjaar heeft de NCG  € 994.000,- beschikbaar gesteld voor het project Werken aan de Dorpen in gemeente De Marne. Met deze bijdrage vanuit Kansrijk Groningen zijn de dorpen binnen De Marne nu echt aan de slag.

 • Inloopavond nieuwe school Uithuizermeeden

  (24-10-2018)

  De huidige Dr. Damschool aan de Langelandsterweg krijgt een nieuw pand op het terrein bij De Sterren en De Noordkaap. Het voorlopige ontwerp voor de school is ondertussen klaar en reeds in beperkte kring gepresenteerd door de Dr. Damschool. Daarnaast vraagt de bouw van een extra school op die locatie, om aanpassingen van de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan de aanrijdroutes voor auto en fiets en aan nieuwe parkeerplaatsen. De gemeente Eemsmond heeft hier in samenwerking met de drie scholen over nagedacht.

 • Veelgestelde vraag

  (24-10-2018)

  Blijft er nog wel aandacht voor de aardbevingsproblemen in de nieuwe gemeente ?

 • Toekomstbestendige scholen voor Eemsmond

  (04-10-2018)

  Afgelopen april ging de uitvoering van het scholenprogramma in de gemeente Eemsmond officieel van start. Aanleiding was het versterken van de twaalf scholen, hoewel deze al wel voldoen aan de minimale veiligheidseisen van aardbevingsbestendigheid. Het scholenprogramma biedt ook een mooie kans om de scholen te moderniseren en te verduurzamen.

 • Stut-en-Steun is er voor iedereen: 'Was ik maar eerder bij jullie gekomen!'

  (26-09-2018)

  Soms is alle informatie die op je afkomt net even te veel. Door protocollen, regeltjes en andere bijkomende zaken zie je door de bomen het bos niet meer. En dat is niet vreemd. Want de aardbevingsproblematiek gaat vaak veel verder dan alleen het repareren van een huis. De stress en de lange onzekerheid veroorzaken vaak ook emotionele schade. Stut-en-Steun, gevestigd in Appingedam, probeert inwoners te helpen met zowel praktische hulp als een luisterend oor.
   

 • Subsidie voor energiemaatregelen voor uw huis

  (26-09-2018)

  Deze informatie komt van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN)

  Veel mensen vroegen deze subsidie al aan. Dus wellicht kent u hem al, maar misschien is het aan uw aandacht ontsnapt: de waardevermeerderingsregeling.

 • Hoe staat het met de plannen voor het versterken van huizen?

  (26-09-2018)

  Afgelopen april besloot minister Wiebes om de versterkingsopgave te pauzeren. Hij wilde eerst een onderzoek instellen naar de gevolgen van het stoppen van de gaswinning in 2030. Dat onderzoek is ondertussen gedaan door het KNMI, NEN en TNO. De Mijnraad kwam daarop met een advies aan de minister over hoe nu verder.

 • Kinderen wijzer over aardbevingen

  (29-08-2018)

  De Aardbevingenwijzer is een lesprogramma speciaal voor kinderen. Je vindt er antwoord op allerlei vragen. Het zit vol met interessante weetjes en leerzame filmpjes over aardbevingen en over hoe gas uit de grond wordt gehaald. Maar ook over hoe je je voorbereidt op een aardbeving.
   

 • Subsidieregelingen onderhoud

  (22-03-2018)

  Groot Onderhoud en Restauratie Rijksmonumenten Groningen (GRRG)

  De subsidie is bedoeld voor groot onderhoud waaronder restauratie en herbestemming van rijksmonumentale gebouwen in de provincie Groningen.

  Voor meer informatie over deze regeling, verwijzen we u door naar de website van de provincie Groningen

  Regulier Onderhoud Rijksmonumenten Groningen (RORG)

  De subsidie is bedoeld voor regulier onderhoud aan rijksmonumentale gebouwen in de aardbevingsgemeenten (Appingedam, Bedum, Delfzijl, Eemsmond, De Marne, Groningen, Loppersum, Midden-Groningen, Ten Boer en Winsum) in de provincie Groningen.

  Voor meer informatie over deze regeling, verwijzen we u door naar de website van de provincie Groningen

 • Nieuw schadeprotocol

  (31-01-2018)

  Let op: Deze informatie komt van de Rijksoverheid.

  Er is een nieuw schadeprotocol voor het aardbevingsgebied in Groningen. Vanaf 19 maart 2018 kan iedere bewoner met een melding van nieuwe schade, of met vragen over een schademelding die na 31 maart 2017 bij Centrum Veilig Wonen (CVW) is gedaan, terecht bij de Tijdelijke Commissie mijnbouwschade Groningen.

Archief