Home > Inwoners > Bouwen en wonen > Energiezuinig wonen

Energiezuinig wonen

naar de website van het energieloket

Energie is nodig voor vele dagelijkse zaken zoals verlichting en verwarming. Door verbeteringen aan uw woning is het comfort te verbeteren en de energierekening te verlagen. Het energieloket helpt u daarbij.

Energieloket Eemsmond

Loopt u rond met het idee om energiebesparende maatregelen te treffen maar weet u niet goed waar te beginnen? Welke maatregelen lonen in je huis? Hoe zoek je een goede aannemer uit? Hoe kom je aan een energielabel? Hoe vraag je subsidie of een lening aan? Het energieloket helpt!

Bij het energieloket van de gemeente Eemsmond kunt u als woningeigenaar een energiecheck doen. Daarnaast zijn er andere interessante diensten zoals het online uit laten voeren van een quickscan van uw woning, een zonatlas om te kijken of uw dak geschikt is voor zonnepanelen, handige checklisten voor het aanvragen en beoordelen van offertes, een telefonische helpdesk.

Samen energie besparen

Lokale energiecoöperaties zijn in opkomst. Een lokaal energiebedrijf waarbij de klant de keuze heeft in welk lokaal doel geïnvesteerd wordt. In Noord Nederland zijn deze georganiseerd onder Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Loopt u zelf rond met ideeën voor een initiatief voor het lokaal opwekken van energie dan kan het Servicepunt lokale energie voorwaarts van Natuur en Milieufederatie Groningen en Groninger Dorpen ondersteuning bieden.