Home > Inwoners > Cultuur, recreatie en sport > Culturele Prijs Eemsmond

Culturele Prijs Eemsmond

Elk jaar reikt wethouder van Cultuur, Harrie Sienot, de culturele prijs uit aan personen, verenigingen, stichtingen die een bijzondere prestatie op cultureel gebied hebben geleverd. De culturele prijs bestaat uit een geldbedrag én een kunstwerk.

Nomineer een kandidaat

Inwoners van Eemsmond mogen een nominatie inzenden. Dat mag een persoon, maar ook een vereniging of een stichting zijn die zich bezighoudt met muziek, kunst, toneel, dans of bijvoorbeeld literatuur. Graag ontvangen we van u bericht, plus een motivatie waarom u vindt dat uw kandidaat in aanmerking komt voor de culturele prijs. Stuur uw nominatie voor 18 februari 2018 naar rietvankesteren@home.nl.

Prijsuitreiking

De Commissie Culturele Prijs Eemsmond kiest uit alle inzendingen drie genomineerden die worden uitgenodigd voor de uitreiking van de culturele prijs. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens een feestelijke avond in het voorjaar van 2018. Voor de winnaar is er een geldbedrag van € 500.- plus een kunstwerk, ontworpen door Kees Romkema. De overige twee genomineerden ontvangen ieder € 250.-.

Over de culturele prijs

Bij het toekennen van de prijs wordt vooral gekeken hoe inspirerend het werk van uw genomineerde is en wat de culturele, economische en maatschappelijke betekenis ervan is voor de samenleving. Iedere 4 jaar verandert het kunstwerk, behorende bij de culturele prijs.

Het kunstwerk voor de periode 2014-2017 is ontworpen door Kees Romkema. De culturele prijs van 2016 is op 25 maart 2017 uitgereikt aan brassband Immanuel uit Uithuizermeeden.

Informatie

Voor meer informatie of vragen kunt u mailen naar de voorzitter van de Commissie Culturele Prijs Eemsmond, Jan Dopma, dopma@home.nl