Home > Inwoners > Afvalinzameling > Afvalcontainers

Afvalcontainers

De afvalcontainers zijn eigendom van de gemeente en we geven ze u in bruikleen. Voor het legen van de containers betaalt u afvalstoffenheffing. Grotere hoeveelheden afval kunt u kwijt als grof huishoudelijk afval. Andere soorten afval moet u scheiden. Kijk voor meer informatie bij afvalwijzer.

Soorten containers

Elke huishouden krijgt een grijze en een groene container om het afval te kunnen scheiden. Groente-, fruit-, en tuinafval hoort in de groene container. Restafval hoort in de grijze container. Als u in een wooncomplex woont dan heeft u meestal geen eigen containers. U kunt dan gebruik maken van verzamelcontainers.

Extra container

U kunt extra containers per afvalsoort aanvragen wanneer u daar behoefte aan heeft. U kunt daarvoor bellen met de gemeente. De kosten van extra containers zijn:

  • € 20,60 per jaar voor een extra groene container;
  • € 308,- per jaar voor een extra grijze container.

Container kapot

Als uw container kapot is, dan moet deze worden vervangen. De kosten daarvan zijn € 97,50 en zijn voor uw rekening. Als u kunt aantonen dat de container buiten uw schuld kapot is geraakt, krijgt u gratis een nieuwe.

Container vermist

Als uw container vermist of gestolen is moet u daarvan aangifte doen bij de politie. Tegen inlevering van het proces-verbaal bij de gemeente kunt u gratis een nieuwe container krijgen. Zonder proces-verbaal betaalt u € 97,50 vervangingskosten.